Clage MBX3 Lumino átfolyós vízmelegítő rendszer

A Clage MBX3 Lumino átfolyós vízmelegítő rendszer, kisméretű, elegáns. A csaptelep mozgásérzékelős és a rajta lévő LED fénygyűrű színe a hőmérséklettől függően változik (kék-hideg, piros-meleg).
 • 329.990 Ft.

Mennyiség:  

Clage MBX3 Lumino

Átfolyós vízmelegítő rendszer, kisméretű, elegáns, leginkább kézmosókhoz javasolt. A csaptelep mozgásérzékelős és a rajta lévő LED fénygyűrű színe a hőmérséklettől függően változik (kék-hideg, piros-meleg). Ez a termékcsalád kézmosóra tervezett.

 

Ha az alábbi pályázati lehetőségekkel kapcsolatban részletes tájékoztatást kér, hívjon minket (70/398-4500)!

Személyesen, díjmentes konzultáció keretén belül ismertetjük Önnel a lehetőségeket!

 • Vállalkozások megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztéseinek támogatása a közép-magyarországi régióban kombinált hiteltermékkel (VEKOP-5.1.1-5.1.2-16). A pályázatok benyújtása 2017. február 8-tól 2019. február 8-ig lehetséges.

 • Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása kombinált hiteltermékkel (GINOP-4.1.1-8.4.4-1). A pályázatok benyújtása 2017. február 8-tól 2019. február 8-ig lehetséges.

Megrendelésének rögzítése előtt feltétlenül tekintse meg a gyártói termékismertetőt, melyből megtudhatja, milyen követelményei vannak a készülék üzembe helyezésének és használatának.

Kisméretű átfolyós vízmelegítő kézmosókhoz, mozgásérzékelős csapteleppel. A berendezés azonnal bekapcsol miután a mozgás­érzékelőtől jelet kap és átfolyós jelleggel készíti a meleg vizet. A víz hőmérsékletét a keverőfejes csapteleppel lehet beállítani. A csaptelepen található LED fénygyűrű színe a hőmérséklettől függően változik (kék-hideg, piros-meleg). A hőmérséklet szabályozását a Clage MBX Lumino végzi.

Jellemzők:

 • Kifejezetten kisméretű átfolyós vízmelegítő készülék, mozgásérzékelős csapteleppel.
 • A vízcsap nyitását és zárását a mozgásérzékelő kapcsolja.
 • A készülék teljesítményét a csaptelep szabályozza.
 • Teljesen elektronikus víz hőmérséklet szabályozás.
 • 24 óránkénti automatikus higiéniai átmosás opcionálisan beállítható.
 • A könnyen cserélhető IES® rugalmas fűtőszál technológia maximális hatásfokot és a leggyorsabb hőleadást biztosít.

Színváltós LED fénygyűrű: A csapból kifolyó víz hőmérsékletétől függően változik a LED fénygyűrű színe, kék-hideg, piros-meleg. Energia és víz takarékosság: Az MBX Lumino átfolyósan, higiénikus módon állít elő használati meleg vizet. A hagyományos tárolós víz melegítési rendszerekhez képest akár 85%-os energia megtakarítás érhető el. Nincs hőveszteség, csak annyi és olyan hőmérsékletű melegvíz készül mint ami szükséges. Jelentős vízmegtakarítást jelent a mozgásérzékelővel ellátott csaptelep alkalmazása, mellyel akár 70% vízmegtakarítás érhető el.

 

Energiaszámláinkat jelentős mértékben a vízmelegítésre fordított energia emeli meg, akár gázzal, akár árammal melegítjük a vizet. 

A gázbojlerek energiafogyasztásán nem tudunk segíteni; jellemző módon központi helyről, sok méteres csőrendszeren át jut el a meleg víz a fogyasztó helyszínre. Jellemző az is, hogy a csővezetékben lévő kihűlt vizet kiengedjük, pazaroljuk. A víztárolós villanybojlerek hasonló hátránnyal járnak, hiszen felfűti a vizet, mely utána kihűl, így a készülék újra melegíti, újra kihűl, újból felmelegíti…. Eközben fogyasztja az áramot, pedig lehet, hogy egy csepp meleg vizet sem használtunk. Hosszú távon a logikus és újszerű, nem mellesleg környezet- és pénztárcakímélő megoldás az, hogy a vízfelhasználási pontokon helyezünk el átfolyós vízmelegítőket, amelyek kizárólag akkor melegítik a vizet, amikor kinyitjuk a csapot, de akkor azonnal és mindaddig, amíg nyitva tartjuk,  ennek köszönhetően nem fogy ki a meleg víz és nem lesz használat közben hideg-meleg, ahogy a tartályban lévő meleg víz fogy és újra melegszik.

 

Ily módon:

 • vizet takarítunk meg 
 • áramot takarítunk meg 
 • gázt takarítunk meg (mert nem használjuk)

Ráadásul ezek a berendezések:

 • szépek 
 • kicsik 
 • tartósak 
 • megbízhatók 
 • elektronika biztosítja az állandó hőfokot, (az X jelűeknél) 
 • környezetkímélők 
 • nemes anyaguk révén a vízkőlerakódás minimális 

Az átfolyós vízmelegítők között is vannak olcsók és vannak jók. Az utóbbiak közé tartoznak a német CLAGE cég készülékei. A Clage 1951 óta folyamatosan szakosodott a kis méretű, de erős elektromos vízmelegítő készülékek fejlesztésére, gyártására.Manapság vitathatatlanul a piacvezető gyártók egyike. A Clage népszerűsége innovatív, ökológiailag és gazdaságilag hatékony megoldásainak köszönhető.

A technológia előnyei:

Átfolyós rendszerű vízmelegítő esetén nem kell számoljunk a tárolásból adódó hőveszteséggel. Az átfolyós rendszerű vízmelegítők a tárolós rendszerűeknél lényegesen magasabb komfort fokozatot képviselnek, mivel bármikor a szükség szerinti mennyiségű meleg vizet lehet velük előállítani. Amennyiben helyi átfolyós vízmelegítőket alkalmazunk, akkor a melegvíz csap megnyitásától a csapon a meleg víz kifolyásáig kifolyó víz mennyisége, és a csap elzárása után a csőben maradó víz melegítéséhez felhasznált hő veszteségével és költségével nem kell számoljunk. Már pedig ez a vízmelegítési költségnek meghatározó százalékát jelentené. Kis méretének és esztétikus megjelenésének köszönhetően a csaptelepek közvetlen közelébe szerelhetjük, a közelsége miatt pedig csökkenthetjük a hőveszteséget és a vízhasználatot. Az átfolyós vízmelegítőkből korlátlan mennyiségben nyerhető melegvíz. Az elektromos vízmelegítők biztonságosan üzemeltethetőek, nem választanak ki semmilyen egészségre káros anyagot és nem robbanásveszélyesek. 

Ellentétben a bojlerekkel, nem kell várni a víz felmelegítésére! Amint kinyitja a melegvizes csapot, azonnal a kívánt hőfok érkezik. Sőt, ha nem használ meleg vizet, vagy elhagyja az ingatlant, nem kell azon aggódnia, hogy a takarékosság jegyében vajon lekapcsolta-e a bojlert távozáskor. Így az sem fordulhat elő, hogy távollétében folyamatosan energiát pazarolva melegen tartja a vizet az eszköz, ugyanis a Clage vízmelegítő nem tárolja a vizet, csak átengedi önmagán, így Ön ténylegesen csak azt az elektromos áramfelhasználást kell kifizesse majd szolgáltatójának, melyet el is használt. Sokkal tervezhetőbb a költség, mint más megoldással. Ráadásul nem szembesül azzal az általánossággal, hogy "ELFOGYOTT A MELEGVÍZ?".

 

A megfelelő típus kiválasztásához az alábbiakat feltétlenül vegye figyelembe:

 • Az elektromos hálózat megfelel-e az eszköz által elvártaknak? (vezeték keresztmetszet, villanyóra)
 • A vízhálózat csatlakozása megfelel-e az eszköz által elvártaknak? (bizonyos típusokhoz a vízhálózat alulról, más modellekben hátulról csatlakoztatható)
 • Minden berendezést megfelelő szakemberrel kell szakszerűen - és a termék gyártói leírásának megfelelően - beköttetni. (Ez garanciális feltétel is.)

A Clage MBX Lumino termékcsalád másik, nagyobb kapacitású tagja:

 
 
 
Alábbi videónk illusztráció!

 
 
 
Amennyiben kérdése van a termékkel kapcsolatban, keressen minket, vagy írjon nekünk az info@bayermann.hu email címre.